DEN JAZYKŮ 2024

„Cizí jazyk nám nenabízí pouze jiná slova, ale jiný svět.“ (Jan Vrba)

Již tradičně žáci 2. stupně v naší škole vždy 26. září slaví Den jazyků. I letos v tento den žáci zaplnili školní chodbu ve 2. patře a v době přestávek plnili úkoly, které si pro ně jejich spolužáci připravili. Žáci se mohli zdokonalit nejen v angličtině, němčině, slovenštině a češtině, ale mohli také nahlédnout do světa italštiny, korejštiny, francouzštiny. Překvapením byla i stanoviště ostravštiny, jazyka teenagerů a stanoviště připomínající nedávné olympijské hry v Paříži. V průběhu letošního Dne jazyků mohli žáci navštívit Anglii, USA, Jižní Koreu, Slovensko, Itálii, Francii, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko a Lucembursko.

A co všechno si mohli žáci vyzkoušet? Přiřazovali obrázky i cizí pojmy ke správným českým slovům, luštili jazykolamy, sestavovali jídelní lístky v jednotlivých jazycích, poznávali významné osobnosti mluvící danými jazyky, četli pohádku ve slovenštině, vyplňovali kvízy o jazycích i zemích. A protože i láska k cizím jazykům prochází žaludkem, za každý splněný úkol je čekala odměna v podobě lázeňských oplatků, parenice, korbáčiků, sushi, nápoje z matchy, nejrůznějších bonbónů, sušenek, závinů, donutů i koblih.

Na konci tohoto jazykového dopoledne byli spokojení všichni. Žáci, kteří si jednotlivá stanoviště připravili, protože ostatní měli o jejich práci velký zájem. Děti, které plnily úkoly, se dozvěděly hravou formou mnoho zajímavých informací a také ochutnaly nejrůznější zahraniční dobroty. A spokojené byly i paní učitelky vyučující jazyky, protože celé dopoledne bylo naprosto jasné, že poznávání cizích zemí i jazyků žáky v naší škole opravdu baví.

FOTOGALERIE

                                                           vyučující jazyků v ZŠ Vratimov, Masarykovo náměstí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *