LOUČENÍ DEVÁTÝCH TŘÍD

Červen je pro školáky čas výletů, exkurzí, uzavírání známek a očekávání prázdninových dní. Pro žáky 9. tříd je to také doba loučení se svou základní školou, kam chodili 9 let. Naši deváťáci se loučili hned třikrát.

V pondělí 10. června se zúčastnili rozloučení s představiteli města na Městském úřadě ve Vratimově. Slavnostní projev přednesl pan místostarosta David Böhm a popřát jim vše nejlepší do dalšího života přišel i pan starosta Martin Čech. Pak se žáci zapsali do kroniky města, obdrželi pamětní listy a dárkové vydání knihy Malý princ. Výjimečnost této akce podtrhla i skutečnost, že slavnostní vyřazení našich žáků bylo první akcí, která proběhla v nově zrekonstruované obřadní síni vratimovského městského úřadu.

Poslední společnou školní akcí našich 9. tříd byl vysněný výlet do Prahy. Probíhal ve dnech 17. – 19. června 2024, žáci si ho moc přáli a pro většinu zúčastněných byl opravdu krásným zážitkem. V těchto třech dnech žáci navštívili Pražský hrad, Muzeum Karlova mostu s vyhlídkovou plavbou, Národní divadlo, Muzeum fantastických iluzí, Petřín, Národní památník hrdinů heydrichiády při chrámu svatého Cyrila a Metoděje, jeli metrem a naposledy si změřili své síly se svými spolužáky v bowlingu.

Žáci 9. A a 9. B se naposledy sešli ve svých třídách v pátek 28. června 2024, aby si převzali svá závěrečná vysvědčení. Prošli celou školou, rozloučili se s vedením školy i se svými učitelkami a učiteli, kteří je povinnou školní docházkou provázeli. Pro vzpomínku na tento den se s nimi vyfotografovali a předali jim malé pozornosti.

Všem našim letošním deváťákům držíme palce do dalších let studia. Přejeme jim hodně zdraví, štěstí a úspěchů v jejich osobním i pracovním životě. Těšíme se na setkání s nimi a na jejich vyprávění o tom, jak se jim daří.

FOTOGALERIE

                                                           pedagogický sbor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *